15 hely a Földön, amit egyszer mindenkinek látnia kell az életében

A Föld tele van szebbnél szebb vízesésekkel, hegyekkel és monumentális épületekkel, melyeket szinte lehetetlen egy élet alatt megnézni. De azért egy próbát megéri tenni...
A Föld tele van szebbnél szebb vízesésekkel, hegyekkel és monumentális épületekkel, melyeket szinte lehetetlen egy élet alatt megnézni. De azért egy próbát megéri tenni...
Mutatunk nektek 15-öt ezek közül... szerintünk ezekkel érdemes kezdeni. :)

1. Lençóis Maranhenses Nemzeti Park, BrazíliaA Lençóis Maranhenses Nemzeti Park Brazília északkeleti részén fekszik. Az itt elterülő vidék rendkívül különleges, ugyanis a mintegy 1000 négyzetkilométernyi homoksivatagban gyönyörű türkizkék tavak sorakoznak. A terület 1000 éve jött létre, mikor a folyók által szállított hordalékot a szél visszahordta a kontinensre a folyó torkolatától. Száraz évszakban a szél a szárazföld belseje felé fújva 40-50 méter magas dűnéket épít, még a parttól 50 kilométerre is. A homokdűnék folyamatosan mozgásban vannak, minden évben több métert tesznek meg, akár 20 métert is vándorolnak. Az esős évszak során a homokdűnék közti völgyek megtelnek esővízzel, így jönnek létre a tavak, melyek között vannak 100 méter hosszú és 2-3 méteres mélységű tavak is. Egyik-másik tó igen nagy kiterjedésű, például a Lagoa Tropical, Lagoa Bonita, Lagoa Azul, illetve a legnagyobb pedig a Lagoa da Gaviota. A Lençóis Maranhensest, a “maranhaói lepedőket” már a fürdőzők is felfedezték maguknak.

2. Honokohau-vízesés, USAA Nyugat Maui hegységben, a Puʻu Kukui csúcsának közelében zúdul le a látványos Honokohau-vízesés. A gyönyörű zöldellő terület a Hawaii-hoz tartozó Maui szigetén található. Buja növényvilága annak köszönhető, hogy ez a Föld egyik legnedvesebb pontja, Hawaii második legcsapadékosabb területe a Mount Waiʻaleʻale után, ugyanis évente 9820 mm csapadék hullik átlagban. A két ágra szakadó Honokohau-vízesés hossza eléri a 487 métert, ezzel ez a zuhatag a második leghosszabb vízesés az Egyesült Államokban. A Honokohaut csak a Yosemite-vízesés előzi meg.

3. Capilano függőhíd – Vancouver, Brit Kolumbia KanadaA vancouveri Capilano park Észak-Amerika az első olyan parkja, mely egy őserdőben található. Legnépszerűbb hídja a keskeny Capilano függőhíd, mely 70 méter magasan vezet át 100 méteres fenyőfák sűrűjében a Capilano folyó felett. Az eredeti függőhidat még kender kötelekből és fenyőfa deszkákból építették 1889-ben, majd a helyére épült 1903-ban a jelenlegi függőhíd.

4. Cenote Ik-Kil, MexikóAz Ik Kil egy úgynevezett cenote, vagyis mély víznyelő Mexikó Yucatán államában, Tinum községben, a világörökség részét képező Chichén Itzá romváros közelében. A turisták kedvelt célpontja, úszni is szabad az alján található tóban.

5. Skellig Michael sziklasziget, Írország
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Allie Dearie (@alliedearie) által megosztott bejegyzés,


Skellig Michael sziklasziget 15 kilométerre nyugatra Írország délnyugati partjaitól. A név az ír Sceilig Mhichil-ből ered és Mihály-sziklát jelent. A két Skellig-sziget közül ez a nagyobbik, területe kb. 17 hektár. A sziget legmagasabb pontja 289 méterre van a tengerszint felett.

6. Kliluk-tó, Kanada A Kliluk-tó egy sós vizű, endorheikus, szikes tó Kanada Brit Columbia tartományában, Osoyoos város közelében.

7. A Pongour-vízesés, VietnámA látványos Pongour-vízesés Vietnamban, Dalat-tól kb. 50 km távolságra található. A 90 méter magas Pongour- vízesés, az ország egyik leglátványosabb zuhataga.

8. Ördögtorony, USAAmerika nemzeti kincse, az Ördögtorony (Devils Tower) Wyoming északkeleti részén található, a csodálatosan szép Crook Country területén. A tornyot és a hozzá tartozó mintegy 550 hektárnyi területet Teddy Roosevelt elnök 1906-ban avatta az Egyesült Államok első nemzeti emlékművévé. A tudósok véleménye szerint az Ördögtorony egy ősi vulkán magja, amely hosszú évmilliókon keresztül volt kitéve az eróziónak és a Belle Fourche folyó sodrának.

9. Prohodna, BulgáriaA település főként a Prohodna karsztbarlangról nevezetes, amelynek két hatalmas bejárata van. Az egyik 35, a másik 45 méter átmérőjű, s mivel egymás mellett helyezkednek el, bentről olyan, mintha egy arcot formáznának. A helyiek isten szemét vélik felismerni benne. Meg kiváló bungee jumpingoló helyet, ha már a barlang 365 méter magas.

10. Pamukkale, TörökországPamukkale, mely szó szerinti fordításban “gyapotvárat” jelent, a világ egyik ritka csodája, és az UNESCO Világörökség része. A természeti képződmény Törökországban található, 20 kilométerre Denizli városától. A hófehér mészkőmedencéket a földfelszín alól feltörő, kalcium-hidrogénkarbonátban és szén-dioxidban gazdag, körülbelül 35 °C forrásvíz hozta létre, amikor lezúdult a domboldalon. A helyet már az ókorban is látogatták mint gyógyfürdőt. Pamukkale környezetében több melegvízű forrás is található, melyet az újonnan épült gyógyfürdők és szállodák is használnak. Pamukkale emiatt a modern gyógyturizmus egyik célpontja lett.

11. Samgwangsa-templom, Dél-Korea

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ᴶᴵᴺᵂᴼᴼ (@artifex_jin) által megosztott bejegyzés,


A Samgwangsa temploma egy éves lámpás fesztiválról ismert épület, melyet Buddha születésnapja tiszteletére építtettek, amely több, mint egymillió látogatót vonz. A fesztivál ideje alatt ezer színes lámpás világít az éjszakai égbolton.

12. Arashiyama, Japán

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KYOHEI (@kyohei_w516) által megosztott bejegyzés,


Kiotó nyugati részén, az Arashiyama hegy lábánál fekvő csodálatos hely. A Hozu folyó partján számos kert és bambusz liget található.

13. Neuschwanstein kastély, NémetországEz a kastély olyan, mint amilyet a tündérmesékben láthatunk a Bajor Alpok erdeiben. Ez egy igazi remekmű, amely rendkívül népszerűvé vált a turisták körében.

14. Tracy Arm Fjord, USA​​​​​​​Durva partok, fenséges hegyek, tornyos sziklák, vízbe ereszkedő vízesések, Alaszka legnagyobb jéghegyei.

15. Ta Prohm, KambodzsaA Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostor Angkorban, Kambodzsában, amely VII. Dzsajavarman király uralkodása alatt a 12-13. század fordulóján, Bajon stílusban épült, a nevezetes uralkodó édesanyja emlékére.

​​​​​​​Na? Melyikkel kezdjük?

Mi a véleményed? Írd meg!

Mit szólnál extra kedvezményekhez?
AkcióSzállás - hotelkupon, wellnesskupon
Kövesd Facebook oldalunkat:
Iratkozz fel hírlevelünkre:
0 kedvenc