Ilyen lesz a Múzeumok Majálisa 2016-ban

2016. május 21-22-én a Magyar Nemzeti Múzeum 21. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát a Múzeumkerteben, amin várhatóan kb. 40 ezer látogató vesz majd részt.
A kulturális fesztiválra ellátogatók több mint 120 hazai múzeumot ismerhetnek meg, valamint programokkal, koncertekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és tárlatvezetésekkel is várják az érdeklődőket.

A Magyar Nemzeti Múzeum a 19. századi majálisok világát idézi meg, kiemelve az akkori eleganciát, illúziókat és a korra jellemző jelmezbálok hangulatát. A programkínálatot felnőtt- és gyerekprogramok, előadások, koncertek és meglepetés-produkciók színesítik. A fellépők között lesz a Talamba Ütőegyüttes, Váczi Eszter & Quartet, a Budapesti Operettszínház művészei, a Canarro, a Baltazár Színház Varga Edittel és Müller Péter Sziámival, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Katáng, a Veronaki és még sokan mások.

A Majális idén is kapcsolódik az ICOM (Múzeumok Nemzetközi Tanácsa) Múzeumi Világnapjához, melynek 2016-os jelszava: Múzeumok és kultúrtájak.

Az esemény megnyitója 2016. május 21-én, 10 órakor lesz.
A múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat 2016. május 21-én, 14 órakor adják át.
 

A Majális nyitva tartása

Múzeumkert:
május 21: 9:00 - 22:00
május 22: 9:00 - 22:00

Magyar Nemzeti Múzeum:
május 21: 10:00 - 22:00
május 22: 10:00 - 18:00
 

Múzeumok Majálisa - mobilalkalmazás

A GUIDE@HAND Budapest mobilalkalmazás segítségével elérhető a 2016-os Múzeumok Majálisa teljes eseményajánlója, ahol a résztvevő múzeumok bemutatkozó anyagain felül a Múzeumkert interaktív térképe is segíti az érdeklődőket az eligazodásban.
Az alkalmazás egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy az otthoni letöltés után a helyszínen már nem szükséges az internetkapcsolat.
 
Az MTA SZTAKI által fejlesztett alkalmazást a következő linken tölthei le: http://guideathand.com/hu/downloads/budapest
 

Mi a véleményed? Írd meg!

Mit szólnál extra kedvezményekhez?
AkcióSzállás - hotelkupon, wellnesskupon
Kövesd Facebook oldalunkat:
Iratkozz fel hírlevelünkre:
0 kedvenc